50 g gær
1 dl vand
2 dl græsk yoghurt, skyr eller ligende
ca 7 dl mel - nogen gange erstatter jeg noget med Hvidt hvedemel
1 tsk groft salt
100 g smør, bruger flydende becel eller smelter smør
1 æg
ca 8-10 pølser, vi bruger kalkun/kyllinge pølser
Gæren udrøres i lunken vand, Græsk yoghurt tilsættes og der røres godt, derefter tilstættes salt, æg og smør og smule mel, røres blankt. Når ingredienserne i dejen er godt blandet sammen tilsættes resten af melet og dejen æltes til dejen er blød og smidig.
Dejen hæves i 30 min et lunt sted med et vådt viskesrykke
Del dejen i 2 stykker, og rul hver stykke ud til en cirkel, og del hver cirkel i 4 stykker. Læg en pølse på den brede ende af et stykke dej, og rul dejen rundt om pølsen.
Pølserne skal være helt dækket af dej.
efterhæves i 15 minutter, pensels med æg og bages i ca 15 min ved 200 grader
Smager himmelsk
Sofie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar