Madblogstoppen

lørdag den 15. december 2012

Jeg overgir´mig....

.....ikke endnu.

Når sneen nu har væltet ned, så er det da svært ikke at komme bare en anelse i stemning.....til you know what.
Især når landskabet tager sig ud som hér.
Og efter en travetur kan man da godt får lyst til lidt hjemmebag.

Ind i varmen og kigge ud på sneen derude.

Denne gang blev det til nødde-marengs, kraftigt inspireret af en opskrift i "Mad og Venner" (igen ;o)) dog med lidt andet krydderi.
Jeg brugte
250 g hasselnødder, jeg ristede på en pande og gned skallen af
6 æggehvider, jeg havde tilovers fra en Sheperds Pie
250 g sukker
1½ tsk kanel
revet skal af 1 appelsin.

Pisk æggehvider helt stive og tilsæt så sukker lidt efter lidt. Hak nødder i food-processoren sammen med kanel og appelsinskal. Vend det i marengsen.
Fordel i toppe på bageplade med papir og bag ved varmluft 160 grader i 20 minutter.

Lad kagerne køle af og så kan de dekoreres med smeltet mørk chokolade. Hos mig var det 70% knapper fra Konnerup, ved Fåborg, som vi besøgte tidligere i år.


Hvor nødigt jeg end vil sige det, så smager de af Jul! Og kan glimrende indtages sammen med te og udsigt til snedækket have.

Det måtte jo komme, Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar