Som nævnt andre steder på bloggen, kom vi nærmest til at forkøbe os i Schiphol-lufthavnen, da vi var på jagt efter disse lækre, sprøde og dog lidt karamel-seje hollandske vafler kaldet Stroop-wafeln.
Der var køb 5!!!! pakker og få én gratis med - det var jo ikke til at modstå.
Jeg ÆÆÆÆÆÆÆlsker dem, der fåes iøvrigt også ganske udemærkede danske udgaver af disse fortrinlige vafler bl.a fra Urtekram.
Nå, men hvad stiller man så op med så mange lækkerier - udover blot at kaste dem i hovedet au naturel?????
Vi skulle have gæster til lidt Corinthia-inspireret brunch med blinis, laks og rogn samt gullashsuppe og efter lidt snusen hos "kolleger" virkede det oplagt at slutte et sådant måltid af med en ostekage!
Jeg startede med at hakke 6 store vafler groft med en kniv og kom dem i en mindre spingform.
Jeg blendede en dåse feskner (uden væde) med 100 g sukker og lidt citronsaft.
Jeg undlod den obligatoriske "smør-sovs" hen over vaflerne, da jeg synes de skulle beholde sprødhed så længe som muligt.
Til ostemassen brugte jeg yderligere:
400 g flødeost
½ tsk kanel
6 blade husblas
2½ dl fløde
Jeg udblødte og smeltede husblassen, rørte den i det blendede fersken-sjov og så i flødeosten med kanel.
Så piskede jeg fløden og vendte den i. Dette kom ud over vaflerne og så på køl.
På dagen for serveringen fandt jeg nogle hjemmesyltede abrikoser i rosé med timian.
Jeg lagde frugterne på kagen og brugte 4 blade husblas til at stive lagen af med. Hen over og så på køl igen.
Klar til at blive indtaget af vores gæster.
Fik selvfølgelig også min bid af kagen. Uhmm den var go´ - genialt det med at tilsætte blendet frugt i ostemassen. Tak til den blog jeg så det på, kan blot ikke huske hvem.
Men kagen var fromage-let og med en god vaffelbund - fik thumbs-up af kollega´s Hollandske mand ;o)
En god grund til lidt "grænse-handel"
Linda
Sikke en smuk kage :)
SvarSletWauw den ser godt nok lækker ud
SvarSletTak for Jeres søde kommentarer, kan kun anbefale at kagen afprøves. Den får hurtigt ben at gå på ;o)
SvarSletLinda