Hmmmm......tænker du måske, plejer det ikke at være et andet kræ?
Jo, men da min Mor efter længere tids sygdom og div. indlæggelser, mente at hendes børn skulle med ud at spise gammeldags kromad i form af "sat ål". Så var det, dét vi landede på.
Jeg er stor fan af både stegt og især røget ål og det er jo så sjældent man får det, så jeg lod gerne anden flyve............
Afsted vi drog til Skovby Kro på Sydals. Der var rigelige mængder af al maden og ålen så særdeles indbydende ud.
Tilbehøret var også som det skulle være kartofler, persillesovs, rødbeder og agurksalat. Øl fik vi en enkelt af, men sprang snapsen over.
Den eneste i flokken der magtede kunsten at fylde tallerknen med ben, som sig hør og bør når man nu har spist sat ål, var selvfølgelig kæresten med den gode appetit.
Det skal først og fremmest siges at ålen er en fisk med et stort protein-indhold: 18g/100g.
Kom an Stenalder og Low-carb-diætister!
Meeeeeen fedtindholdet er på godt 27g/100g!!!!!!! Fiskeolier, skal det bemærkes! ;o)
100 g af denne truede dyreart indebærer 1331 kJ.
Så da jeg småstolt havde luntet og roet godt 1500 af slagsen af kroppen, måtte jeg indse at der var laaaang vej til jeg havde forbrændt de "lidt" over 100 g fisk jeg havde indtaget. :oP
Godt nok nåede jeg ikke tallerknen rundt, men rund det ville jeg blive, hvis ålen indgik for ofte i min diæt.
Linda
Ingen kommentarer:
Send en kommentar