Det er vel nærmest en grundopskrift - ihvertfald bliver der ikke afholdt ret mange sammenkomster her i huset uden der er Hummus på bordet, som snack, dip, eller som pålæg ... Jeg elsker hummus, og det har taget mig mange år, får jeg har fundet frem til den helt rigtige.
Sommeren byder på mange lejligheder til, at sidde og hygge med venner og familie, så hvad er mere oplagt end, at lave en ordentlig omgang hummus.
Hummus - den rigtige
- 500 g. udblødte kikærter
- 1 stort fed hvidløg
- ca 2 store spsk, tahin (sesam-pasta)
- olie ( jeg bruger meget, hælder til konsistensen er god)
- 1 -2 dl vand
- chili, efter smag
- Salt
- 2-3 tsk. stødt spidskommen, efter smag
- Saften af 1 stor citron
Sæt kikærterne i blød i mindst 12 timer. Kom den i en skål og læg låg på, stil dem der efter i køleskab. Skift vand undervejs.
Skyl (de udblødte) kikærterne under koldt vand og hæld dem op i en gryde ¾ fyldt med vand.
Kikærterne bringes i kog og der skrues ned. Lad dem småsimre til de er møre. Undervejs skummes omhyggeligt - evt. tilsættes mere vand. Hæld kikærterne i et dørslag og skyld dem grundigt.
TIP: udblød en hel pose af gangen, og kog dem - kom dem i potionsposer i fryseren, så er det nemt lige, at tage op, hvis trangen til Hummus kommer over dig :)
Hæld kikærterne og hvidløg i en blender eller ligende, sammen med tahin, krydderier, olivenolie, citronsaft og vand, lidt efter lidt og lav dem til en tyk pasta/pure.
Tilsæt eventuelt mere vand imens kikærterne blendes.
Hæld pureen over i en skål og smag til med salt, spidskommen, chili og evt. ekstra citronsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar