Når solen skinner er det svært at holde sig stillesiddende bag skærmen og kameraet higer efter at komme ud at ind-zoome alt det der kribler frem.
En lille solskins-pause i haven med en kop god te, et mad-blad og nybagt kage, det kan gøre en Madpave i top-mood.
Jeg har fået en lille present af en veninde, nemlig bogen "Frøken Jensens Afternoon Tea". Her var en Påskekage, som kaldte på afprøvning inden højtiden.
125 g smør røres med
250 g sukker
Så tilsættes 3 æg, ét ad gangen.
Kom så
125 g finthakkede mandler
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel og
25 g pomeransskal i.
Til sidst kommes
500 g mel og
½ liter sødmælk i, sådan lidt på skift.
Det hele røres godt sammen og bages iflg. opskriften 1 time ved 175 grader.
Der opstod lidt problematikker i forhold til bagetiden hos mig. Jeg havde kommet kagen i en rugbrødsform, som var ret fyldt. Så efter 1 time var kagen bestemt ikke færdigbagt. Jeg nåede op på 1 time og 45 minutter inden, den klarede "strikkepinds-testen". En større form, så kunne det være at bagetiden passede bedre.
Men resultatet fejler ikke noget, den er let svampet p.gr.af mandlerne, men næste gang kommer jeg nok dobbelt så meget kanel og pomeransskal i. Med lidt blodappelsin-glasur, som gír´ syre til den søde kage, er den rigtig fin - og egner sig fortrinligt til indtagelse på terrasse i sol.
Hvad gør i øvrigt ikke det??? Linda
Ingen kommentarer:
Send en kommentar