Madblogstoppen

søndag den 25. marts 2012

Julen varer lige til påske

Jeg har haft en dåse brunkager stående, og hvad er det så lige man stille op med en hel dåse jul i marts mdr.?


Jeg konsulterede (igen) Stop spild af mad, på facebook, og der var et af forslagene, en kanelsnegl, hvor brunkagerne var brugt som fyld. - Det måtte jeg prøve.

Min bedste kanelsnegle opskrift blev hevet frem og hvad så med fyldet.. Jeg havde en appelsin liggende der havde set bedre dage, så den blev vasket og blendet sammen med en håndfuld dadler også et levn fra jul - og en smule vaniliepulver.

- Brunkagerne blev knust og blandet med appelsin "marmeladen" -

Og resultatet er slet ikke tosset - nok er der en anelse for meget appelsinsmag, men de næste vi skal spise, skal have lidt chokolade glasur på toppen, det vil give dem det sidste.

Snegle med appelsin og brunkager:

  • 5 dl mælk
  • 125 g flormelis
  • 65 g smør
  • ½ pakke gær
  • 1 stort æg
  • ca. 800 g hvedemel
  • kardemomme
  • lidt revet appelsinskal

Fyld:

  • 160 g brunkager (knuste)
  • Appelsinmarmelade - 1 stor appelsin blendet sammen med 7-10 daldler og 2 tsk. vaniliekorn (ikke vaniliesukker)
Sådan gør du:
Mælk, flormelis og smør, varmes i en gryde til smøret er smeltet. Det køles af.
Gæren røres ud i væsken. Det tørre kommes i og æltes sammen.
Stilles det hævning ca. 1 time.

Fyldet gøres klar. Appelsinmarmelade og brunkager blandes. Dejen rulles ud i en firkant og der kommes fyld på. Rul det til en pølse, og skær dem ud i gode store stykker . - Lad dem efterhæve, ca 30 min.



Der bliver ca. 23 snegle (store)



Smager godt til en god kop te
velbekomme
Sofie



3 kommentarer:

  1. Hehehe! Det er vel nok en sjov idé! Og ultimativ udnyttelse af rester :-)

    SvarSlet
  2. Tak, tak - ja en lidt spøjs ide - ikke alle eksperimenter bliver lige gode, men disse er faktisk ok... dog nok en anelse for meget appelsin.

    SvarSlet