Madblogstoppen

tirsdag den 14. februar 2012

Magnesium-kilde efter mit hoved.

Det er jo meget væsentligt at man er opmærksom på at få alle de rigtige og gode vitaminer og mineraler, ikke mindst om vinteren, hvor årstiden ikke byder på så mange friske grøntsager og frugt.
Magnesium er et væsentligt mineral og forefindes bl.a. i nødder og mandler...........det er her denne lille sag af en opskrift tager sit udspring.
Faldt over en "småkage"opskrift på "nødde-snitter",som absolut måtte afprøves!! I sin oprindelige form dog med peanuts.

Til dejen skal bruges:
100 g blødt smør
125 g rørsukker
1 tsk vanillesukker
ca. 200 g mel
evt. lidt vand til at samle dejen med.
Rør smør og sukker sammen, tilsæt vanille og mel og ælt godt. Kom evt. lidt vand i til at samle mørdejen. Den lægges på køl 30 minutter.

Imens forbereder du fyldet af:
500 g kondenseret mælk
25 g smør
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 nip salt
Alt kommes i en gryde og koges til det er gyldent og karamelagtigt. Pas på med for kraftig varme, det er jo "en slags" mælk og vil gerne brænde på. Der skal røres ofte.

Tilsæt så 100 g hakkede nødder/mandler, jeg brugte Cashews.

Svage sjæle kunne fristes til at glemme alt om mørdej og så indtage karamellen som den er - med ske........ men ikke hér!!!!
Dejen blev rullet ud så den passede til en lille form ca. 20x30 cm. Forbagt i 20 minutter ved 180 grader.
Så kom karamel-guffen på og det hele blev bagt yderligere 10 minutter.

Imens hakkes og ristes 100 g cashews på en pande.
200 g mørk chokolade hakkes groft og drysses over den varme kage. Dette smørres ud og drysses med de ristede nødder.

Det hele var desværre nødt til at køle lidt af inden det skæres i passende tern og er klar til indtagelse.

Svært at holde fingrene fra.
Men kan indtages lige så mange gange dagligt, som du mener du har Magnesium-behov til....
Linda

1 kommentar: