Madblogstoppen

lørdag den 25. februar 2012

Madpakker til fryseren

Endelig weekend!

Der har dog ikke været meget fødderne oppe, indtil nu.
I dag har jeg fået smidt 4 sigtebrød i fryseren, så der er brød til den kommende uge, så de 2 sultne teenagere ikke går helt kold. - Derud over har jeg fået lavet 31 pirogger, så nu er der madpakker et godt stykke tid.

Det var ud fra mad spilds filosofien - rester af div. rodfrugter, et bundt forårsløg, der skulle bruges NU og ikke mindst "juleosten", hvovr resten blev revet og smidt i fryseren.

Du kan komme alt i, så lad dig ikke forskrække af vegetar udgaven.

Har lige fået at vide, at vi har modtaget en blog Award - det er fantastisk, at vide der er nogen "derude" som syntes om det vi skriver ... Der kommer mere om Awarden, når min med pave og jeg har set på det :)

Grøntsags pirogger
  • 50 g gær
  • 1 l lunkent vand
  • 750 g hvedemel
  • 300 g durummel
  • 150 g knækkede hvedekerner
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk græsk yougurt







Sådan gør du:
Gæren røres ud i  det lunkne vand.
Salt, sukker og yogurt kommes i. Mel æltes i lidt af gangen.
Dejen hæver ca. 1 time.
Imens lavers fyldet.
Alle rodfrugter og løg rives fint på rivejern eller foodprocesser.
Porre og svampe skæres tyndt ud.
Det hele svites. 



Pirrogerne formes til små flade stykker dej, på hver stykke kommes 1 spsk fyld og lidt ost på toppen.
Lukkes sammen med en gaffel.  
Pensles med æg, inden de kommer i ovnen
200 grader ca 20 min 

Fortsat god weekend
Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar