Det går også ud over bloggen - på den måde, at jeg simplethen ikke for taget billeder ...
Eller kommer så sent i tanke om det, at det er et ynkeligt forsøg. -
MEN, derfor skal i nu ikke snydes for, denne opskrift. -
I tirsdags fik vi besøg af mine svigerforældre, det skulle være nem mad. - Og derfor faldt tanken straks på den lammekølle jeg havde liggende i fryseren. - og den skulle laves på græsk facon, Lam kleftiko - i min helt fantastiske gryde som jeg har arvet. Denne langtidsstegte kølle, skal have mellem 8-12 timer ... men som altid, var jeg lidt bagefter, da jeg også skulle have lavet nogle muffins til kaffen, kom den først over 9.30 ... sammen med grøntsager og krydderurter. - Den største udfordring, var at få gryden ind i ovnen, min alm. ovn er ikke helt skabt, til en vidunderlig stegegryde ... men det gik og den kom ind og straks bredte der sig en liflig duft i hele huset.
Opskriften er som følger:
Lam kleftiko
- 1 Lammekølle
- ca. 10 fed hvidløg, du kan bruge mindre eller helt op til 15
- 3 gulerødder
- 1 løg
- 1 pastinak
- 1 citron
- 2-3 dl rødvin.
- rosmarin,
- timian,
- oregano
- persille - 2 potter
- salt & peber
gerne mange krydderurter, men hold en anelse igen med timian
Skær de 5 af hvidløgsfeddene på langs og stik huller i lammekøllen med en spids kniv, og stik hvidløgene ind i dem.
Smør køllen ind i olie så hænger krydderurterne bedre fast.
Dæk køllen med rigeligt salt og peber.
Bruger du en stegeso, skal du have den sat i vand, så den er klar til brug.
Kom grøntsagerne i.
Citronen skæres i både og kommes i.
Kom det halve af hvidløgene i.
Kom det halve af krydderurterne i.
Hæld rødvinen i.
Kom lammekøllen i.
Kom resten af hvidløgene og krydderurterne oven på lammet.
Min kom ind ved 120 grader ...
Også skal den bare stå og hygge sig i min 8 timer - 75 grader, så er den mør og fast - min får noget mere og var oppe på omkring 85 grader og faldt helt fra benet - og smagte SKØNT!
Den var super mør, men alligevel rosa inden i -
Vi fik let kogte kartofler der var vendt på panden i smør og krydderurter , en helt almindelig græsk salat med oliven og feta og tzatziki....
Et meget, meget nemt måltid og utrolig velsmagende. - og for dem der ikke er så vilde med lam, de skulle give det en chance, for det smager helt fantastisk.
Smør køllen ind i olie så hænger krydderurterne bedre fast.
Dæk køllen med rigeligt salt og peber.
Bruger du en stegeso, skal du have den sat i vand, så den er klar til brug.
Kom grøntsagerne i.
Citronen skæres i både og kommes i.
Kom det halve af hvidløgene i.
Kom det halve af krydderurterne i.
Hæld rødvinen i.
Kom lammekøllen i.
Kom resten af hvidløgene og krydderurterne oven på lammet.
Min kom ind ved 120 grader ...
Også skal den bare stå og hygge sig i min 8 timer - 75 grader, så er den mør og fast - min får noget mere og var oppe på omkring 85 grader og faldt helt fra benet - og smagte SKØNT!
Den var super mør, men alligevel rosa inden i -
Vi fik let kogte kartofler der var vendt på panden i smør og krydderurter , en helt almindelig græsk salat med oliven og feta og tzatziki....
Et meget, meget nemt måltid og utrolig velsmagende. - og for dem der ikke er så vilde med lam, de skulle give det en chance, for det smager helt fantastisk.
Velbekomme - Sofie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar