At tage væk fra hverdagen - ikke tænke på trivialiteter, lade stress-faktorerne blive hjemme og få nye indtryk og sjove oplevelser i godt selskab. Det bør kunne lade batterierne godt op.
Jeg har fornyligt gjort forsøget ved at indtaget en mindre Agrturismo i Toscana.
Vi var sammen 3 Bedste-veninder for at fejre vores 25 års jubilæum!!!!!!!!!!! (Tænk at man er blevet så "gammel" og der stadig er nogen der kan holde én ud :o))
Det var ikke en kulinarisk rejse, men med en Madpave på slæb, kan det næppe undgåes at det får et vist præg i den retning.
Vi boede dejligt hos Federico, spiste og drak gode sager og nød hinandens selskab og fælles minder.
Nogen var også en tur i den MEGET kolde pøl.......
Der var afgrøder, som jeg aldrig før havde set i "levende live" - her kiwi-busk.
De flotteste små granatæbler.
Og selvfølgelig dyrkes der både vin og oliven i rigelige mængder, som vi også smagte på.
Vi nød udflugter til såvel et termisk-spa-bad som det lokale marked
Hvor vi købte nyplukkede Italienske clementiner - bare alt for få.
Og traditionelle grøntsager til en ratatouille, hvor vi lige tilsatte lidt rosmarin-hæk, der stod uden for vores dør.
Det smagte skønt med ravioli til.
Restauranter indtog vi også et par stykker af - og ikke mindst deres veltillavede retter.
Brushetta med tomat, svampe, trøffel-tapernade og den lokale lune kyllingelever-paté.
Smagfulde pasta-retter - her med bacon og tomatsovs.
Cremet Tiramisu
Isboderne gik heller ikke ram forbi.
Det var en rigtig dejlig tur og vi talte på hjemturen om, hvor lidt vi egentligt havde tænkt på det derhjemme. Men så snart man satte sig i bilen igen i Billund, var det som at blive katapulteret ind i hverdagen. På godt og ondt. Men for mit vedkommende må jeg sige: "Ja, jeg følte det, i et par dage, som om jeg havde fået jet-lag"
Men nu har man lidt flere gode oplevelser på kontoen at tænke på, når det bliver lige vel hektisk i éns dagligdag. Og i kufferten var der da også et par lækkerier som nok skal blive brugt til at forsøde hverdagen med.
Åhh, Toscana!! En rundtur i det område ville være som balsam for sjælen - og maden er jo et kapitel for sig selv ;-)
SvarSletKH
Birthe