Det er dog et faktum, at julen rykker tættere på, og dermed er det også på tide, at få gang i de første jule forberedelser - Julesnapsen-
Det er en tilbagevendende begivenhed, at der bliver lavet jule-æblesnaps fra eget æbletræ.
Den bliver brugt som kalendergave til min far, eller som mest hedder Bedstefar ... så napper han en dram hver dag. - engang lavede jeg en ny hvert år, men de sidste par år er det æble-julesnapsen - den er faldet i meget god smag, og den er så rund og blød i smagen, at bedste og kan lide den -
Juleæblesnaps
- 1 flaske Brøndums Klar ( jeg bruger vodka)
- 3 æbler, skåret i både og renset for kernehuset - eks Cox Orange
- 2 kanelstænger a 5 cm
- 6-8 hele nelliker
- 6- kardemommekapsler
- 4 stjerneanis
Alle ingredienserne blandes sammen og snapsen trækker til den har den rette smag.
Fjern gerne krydderierne efter et par dage, da de giver snapsen en meget markant smag.
Men lad fortsat æblerne trække, så snapsen bliver sød og rund i smagen
Min svigerfar laver den mest vidunderlige vindruesnaps med honning - det plejer, at være et af de helt store højdepunkter til den årlige julefrokost i svigerfamilien. Den er sød og mild, nok lidt en tøssesnaps, men selv de "seje" drenge elsker den.
Det er lykkes, at få vristet opskriften ud af ham - og da der de sidste par uger, har været nogle små lækre røde druer, i vores aarstidskasse - er den nu lavet en, forhåbenlig sød og dejlig snaps, der er klar, til prøvesmagning om en mdrs. tid
Fars vindrue- og honningsnaps
Små blå og søde vindruer2 spsk bihonning
1 flaske vodka
Put vindruer - fyld flasken halvt op - og honning ned til vodkaen i vodkaflasken. Lad det trække en mrd. Hæld snapsen igennem et kaffefilter når den har trukket længe nok.
Hvis honningen klumper, kan den røres let ud.
Serveringstips:
Ønsker man en meget sød snaps, kan der tilsættes endnu en spsk. honning - men pas på med overdrive!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar