Madblogstoppen

fredag den 9. september 2011

Klar til Udflugt

Vi skal snart på en udflugt til Læsø og i den anledning har jeg bagt nogle Rosmarin-kranse til at lave sandwich af, til turen derover. Så kunne jeg også lige få en lejlighed til at plyndre min nyindkøbte busk.
Man tager:
en god buket frisk rosmarin
3 dl vand
2 dl Thise Acido (eller andet surmælks-produkt)
15 g gær
1 spsk salt
2 spsk flydende honning
200 g fuldkorns speltmel
200 g durummel
ca. 225-250 g hvedemel

Skyl og rib bladene af stænglerne inden de hakkes.
Gær røres ud i vand og Acido, sammen med salt og honning. Jeg holdt lidt igen med saltet.

Rosmarin tilsættes og først kommes fuldkornsspeltmel i og siden durum- og hvedemel.
Røres til det er en blød og lidt klistret dej. Film over og så i køleskabet til dag 2.

Dejen æltes med lidt mere mel og deles i 12 stykker, der trilles til pølser, som snoes og samles til kranse. Efterhæver ca. 30 minutter.
Pensel med sammenpisket æg, eller andet og jeg gav dem et drys flagesalt.
De blev bagt ved 180 grader i varmluft i små 20 minutter.
De duftede dejligt krydret og jeg var selvfølgelig nødt til lige at afprøve om de egenede sig til sandwich....... ;o)
Med lidt ost, parmaskinke og egne tomater, gled de ned.

Jeg delte også et par stykker ud og er allerede blevet spurgt efter en opskrift. Her er den så, selvom jeg ikke kan tage æren for den helt alene. Den var på bagsiden af noget jeg engang har hevet ud af et MAD!-magasin. 
Men nu er vi klar til madpakken, hvis de da holder så længe..... ellers må jeg på den igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar