Til tider kan man, som Madpave, blive helt deprim, når man åbner sit køleskab og indholdet nærmest ligner noget i en Sovjetisk køledisk før Murens fald.
Sådan fik jeg det forleden, da jeg kom hjem fra nattevagt. Men ved nærmere kreativ-eftertanke, kunne der måske komme noget helt godt ud af det???
Jeg havde ialt fald nogle meget tørre (på-grænsen-til-selvdøde) chokolade-muffins.
Jeg tænkte, hvorfor ikke prøve at lave en cheese-cake-bund ud af dem????
Jeg smuldrede dem og blandede med 100 g smeltet smør.
Det hele blev så noget blødt, derfor bagte jeg bunden ved 175 grader (varmluft) i 15 minutter.
Så blev bunden sprød, som jeg synes sådan én skal være.
I dybet fandt jeg også 4 paraguayos - dem har jeg spist mange af i sommer, mens de var sprøde og saftige.
Men disse var nogle lidt smagsforladte og tørre eksemplarer af sorten.
Jeg skar dem i både og kom dem på en pande sammen med:
2 spsk flydende Becel
4 spsk rørsukker
1 spsk kanel
og lod dem få kulør og smag.
Bund og fyld kølede lidt af mens jeg ræsede til købmanden, på cykel, for at hente det eneste jeg ikke havde i køleskabet :
1/4 l piskefløde, denne blev pisket og blandet med
300 g græsk yoghurt (den feeede)
1½ tsk vanillesukker
1 tsk sukker
revet skal af en limefrugt.
Frugten kom på bunden først og så yoghurt-skummet. Kagen blev sat på køl og dagen derpå serveret for mine kolleger.
Jeg pyntede lige med lidt limebåde - og kagen blev vel modtaget. Faktisk så godt at kæresten var heldig at få det sidste stykke.
Flere mente ikke at en køleskabs-oprydning hos dem ville resultere i en kage, mere noget med assorteret pizza eller gryderet. Men det her var måske også en af de heldigere af slagsen?
Det er da en spændende omgang oprydningsmad - tror bestemt det ville falde i gemalens smag (og min selvfølgelig ;-))
SvarSletTak, skal du ha´ det fald også i god jord hér.
SvarSlet