Jeg er inde i en chili periode.
For mig er det tit sådan, at mine smagsløg kaster sig over en bestemt ingrediens, eller madstil … dyrker det forfra og bagfra – – Og ligenu er det harissa, en skøn stærk chilipasta fra det nordafrikanske køkken.
I Meyer´s almanak, har han i uge 32, en skøn grillet lammebryst med krydret couscous, det blev udgangspunket for middagsmaden i går. I egen fortolkning.
Vi har stadig lidt lam liggende i fryseren. Det sidste af et pragt eksemplar, fra Kliplev. Vokset op med de bedste betingelser, og det smager himmelsk – Mille og Toms lam, er af en fantastisk kvalitet. – Hurra for en skole veninde, der er leverandør i danske kvalitets lam.
Der var ikke noget lammebryst, men jeg havde 4 flotte store koteletter. De blev marineret i harissamarinade, og derefter en tur på grillen.
Vi fik den krydrede couscous til – et helt igennem velsmagende måltid, trods koteletterne, nok fik en anenelse for meget på grillen.
Grillede lammekoteletter med harissamarinade:
2 hele stjerneanis (stødt godt i morter)
½ dl balsamico
50 g brun farin
½ dl soya
1 spsk tomatpure
2 tsk harissa ( kan købes ved etniske grønthandlere)
2 spsk olivenolie
friskkværnet peber
Rør alle ingredienserne til en tyk marinade.
Kom koteletterne i en stor frysepose, og kom marinaden derned – og fordel det godt.
Lad det marinere i køleskabet i 1-2 timer.
Steg koteletterne på grillen, ved indirekte varme.
Krydret couscous med agurk, mynte og rosiner:
2 kardemommekapsler (stødt godt i morter)
200 g couscous
100 g rosiner
2 spsk rapsolie
fintreven skal og saft af en usprøjtet citron
5 dl kogende vand
10-12 balde mynte
1 agurk
salt og peber
Krydderier, rosiner, olie, citron og couscous i en skål, kom det kogende vand over. – og lade det trække 10-15 min, med låg over.
Afkøl couscousen og kom fint hakket mynte og agurk, skåret i små fine stykker. Smag til med salt og peber – og evt. ekstra citron.
Drengene sluttede af med en pølse – som det hører og bør sig i Danmark.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar