Her har vi brugt (FERIE)dagen på at pudse vinduer og vaske trægulve og hvad deraf følger.....
Så aftenens menu skulle da være både lækker og nem. Havde bare ikke lige gennemtænkt hvor meget der skulle rives - på rivejernet!!!
Men resultatet blev jeg helt tilfreds med.
Her kommer først en Kartoffel-Gulerods Tortilla:
Jeg rev:
500 g skrubbede kartofler og ca. 400 g gulerødder.
Blandede det med:
4 fed hvidløg
2 løg
1 stort bundt timian - jeg brugte et ordentligt læs oregano-timian fra haven
som altsammen blev finthakket på maskine.
Så greb jeg rivejernet igen til:
100 g ost (gerne Manchego)
Rørte det i sammen med:
2 æg
1 spsk salt og noget peber
Det hele fordelte jeg på en pande med varm olie og pressede det sammen. Det stegte 15-20 minutter ved middel varme på den ene side.
Så lavede jeg tallerken-tricket og fik vendt tortilla´en om og hældt tilbage på panden, hvor den så stegte videre ca. 10 minutter mere.
Jeg serverede den med lidt tomater og grønt drys.
Dertil havde jeg lavet en Melon-Agurke Tzaziki af:
1 agurk
½ grøn honningmelon uden skal
som jeg igen rev på den grove side af rivejernet og pressede væden fra i en sigte.
Jeg rørte:
ca. 400 g græskyoghurt op med
blade fra 5 stilke æble-mynte og 1 lille bundt esdragon, som jeg havde klippet fint.
Dertil kom:
1 tsk sukker
1 tsk æbleeddike
lidt salt og peber
Til pynt brugte jeg frisk-bælgede ærter
Kæresten havde plukket ribs og mener at ryste-ribs kan spises til stort set alt, så derfor også denne ret. Jeg fik lidt rugbrød til og han en rest lammekød fra igår.
Det hele blev indtaget på en lun men grå aften efter veloverstået arbejde. Og udsigt til blomstrende lavendel i haven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar