Madblogstoppen

mandag den 6. juni 2011

Super-food-tærter til Familie-turen

Destinationen var Danmarks Smørhul: Samsø. Egentlig er det jo nærmest omsonst at tage mad med dertil, hvor det flyder med kartofler, grøntsager, frugt og bær i rigelige mængder.
Men aftensmaden skulle helst være lidt let når vi ankom, derfor blev noget af fridagen brugt på at fremstille disse tærter:

Til dejen er brugt:
1 dl hvedemel
1 dl groft speltmel (eller andet grov-mel)
½ dl Becel flydende margarine
½ dl kvark.

Dette kommes i food-processoren med dejkroge og så får den turbo:

Her efter trykkes dejen ud i formen og denne sættes på køl 1 time.

Imens laver jeg fyldet af:

1 pakke frossen hel spinat
½ løg
4 tsk hakkede soltørrede tomater i olie
1 bundt frisk basilikum
100 g fetaost
2 æg
2 dl mælk
½ tsk salt og lidt peber
75-100 g revet ost


Spinaten dampes og hældes i en sigte for at få det meste af vandet væk. Det blandes så med hakket løg, soltørrede tomater og grofthakket basilikum og kommes i tærtebunden.
Smuldre fetaosten ud over. Pisk æg sammen med mælk, salt og peber og hæld det over. Drys til sidst med revet ost.

Jeg lavede en anden variant med :
½ løg
½ fennikel
1 rød peberfrugt
1 lille håndfuld persille
1 lille bundt grønne asparges
50 g fetaost
2 æg
2 dl mælk
½ tsk salt og lidt peber
75-100 g revet ost

Løg, fennikel og peberfugt skæres i tern. Persillen hakkes og dette kommes i tærtebunden. Asparges knækkes, overhældes med kogende vand og lægges øverst. Jeg hakkede noget af stilken til mindre tern. Smuldre fetaen udover. Pisk æg sammen med mælk, salt og peber og hæld det over. Drys med revet ost.

Tærterne bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Derefter er det bare at pakke madkurven og komme afsted.

1 kommentar:

  1. Mums, de ser lækre ud! Tærter er så taknemmelige. De smager godt og er lette at lave :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet