Madblogstoppen

tirsdag den 14. juni 2011

Se Norges Blomsterdal......

Jeg har tilbragt det meste af den forgangne uge langt ude på landet i Norge. På lejrskolen "Merket" ejet af Norsk Røde Kors. Vi var sammen 56 glade unge mennesker og gode kolleger og ca. 1 zillion MYG.

Kostplanen bestod primært af god solid kost og i rigelige mængder, så alle blev mætte og kunne klare dagens udfordringer i kano, svævebane, sofa-cykel eller på gåben.

Men den sidste aften var et "treat"!!!! Der var tændt op i bålet i Vikinge-hytten.

Erik og Jostein havde stemt guitaren og sang de smukkeste norske, danske og engelske sange. Vi var flere der godt kunne overveje at blive norsk Fåre-bonde-kone, hvis bare de ville synge lidt for os ind i mellem.
Især en sød vise om hvor dejlig en nykogt kaffe og pandekager med blåbærsyltetøj, den udkårne kunne frembringe og selvfølgelig allermest, at det var hende dér frembragte disse ting. Den (eller var det røgen fra bålet???) trak vand, hos selv de mest hardcore spejder-piger ;o)

Midt i al denne herlighed blev der bagt "Lapper" over bålet på et gammelt støbejerns kloakdæksel fra Oslo - perfekt!
Det sydede og duftede skønt.



Og når fadet med brandvarme, nybagte lapper gik rundt, kunne man ikke andet end at lange til.


En himmerigs-mundfuld og så lige lidt jordbærsyltetøj på.....mmmmmmmmm.

Opskriften har vi selvfølgelig forlængst lokket ud af dem og den bages ganske glimrende på danske pander:

3 dl kefir (her er ymer et fint alternativ)
2 egg
1 dl sokker
4 dl mel
litt salt
og 1 ts natron.

Det hele røres sammen og steges til små tykke pandekager på en pande med smørelse.
Portionen giver ca. 10 stk.

Alene denne oplevelse er grund nok til at vende tilbage en anden gang.



1 kommentar:

  1. Ejjj, hvor ser det hyggeligt ud og hvilken perfekt måde at afslutte en aften på med de "lapper".
    Dem må jeg altså prøve :-)

    Jeg har desværre aldrig været i Norge, men vil rigtig gerne, det jeg har set på billeder er så smukt!

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet