For noget tid siden så jeg et svensk haveprogram og blev inspireret til dette brød.
Det er et solidt madbrød, men også godt som snack sammen med en aperitiv, et glas køligt hvidvin eller en god rødvin.
50 g gær
Det er et solidt madbrød, men også godt som snack sammen med en aperitiv, et glas køligt hvidvin eller en god rødvin.
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk sukker
1 tsk Maldon seasalt
2 tsk tørret basilikum
ca.750 g mel i alt: durum, almindeligt eller groft
2 tsk tørret basilikum
ca.750 g mel i alt: durum, almindeligt eller groft
FYLD:
8-10 nye kartofler
100 g ost af fetatypen (gerne Thiese med basilikum og citron)
flagesalt
tørret basilikum
tørret basilikum
PYNT:
Frisk basilikum og lidt revet citronskal
- Gæren røres ud i det lunkne vand og tilsættes olie, sukker, salt og basilikum.
- Tilsæt mel efter eget valg og ælt godt.
- Vend dejen med 1-2 spsk olie i skålen inden den hæver til dobbelt størrelse.
- Dejen trykkes ud i en lille bradepande.
- Kartoflerne skrubbes og skæres i skiver der trykkes ned i dejen.
- Fetaen skæres i tern og trykkes ligeledes ned i dejen.
- Drys med basilikum
Lad dejen efterhæve lidt og bag den så ved 200 grader i ca. 30 minutter til den er gylden og sprød.
Servér brødet med frisk basilikum-drys og lidt revet citron.
Servér brødet med frisk basilikum-drys og lidt revet citron.
En lidt kraftigere og mere smagfuld udgave af brødet kan laves med rosmarin, jordskokker, mild blåskimmelost/Gorgonzola og et dryp flydende honning.
Jeg brugte hvedemel og fintmalet Ølandshvedemel fra "Fru Møllers Mølleri"
Jeg brugte hvedemel og fintmalet Ølandshvedemel fra "Fru Møllers Mølleri"
Ingen kommentarer:
Send en kommentar